Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αναπηρίας (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου) το KIDOT, σε συνεργασία με την MIMA Creative Group παρουσιάζει το “KIDOT meets the world” Inclusive Art Edition.

Πέντε νέα επεισόδια, στα οποία τα παιδιά συναντούν πέντε ταλαντούχους καλλιτέχνες και μαθαίνουν περισσότερα τόσο για την τέχνη που εκπροσωπούν, όσο και για τα εμπόδια ή τις προκαταλήψεις που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Μία ειδική σειρά επεισοδίων που θα προβληθεί όλο τον Δεκέμβριο με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να αποδεχτούν, να σεβαστούν και να αγκαλιάσουν τη μοναδικότητα ατόμων με και χωρίς αναπηρία αλλά και να υμνήσει τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου.

Στο πέμπτο επεισόδιο του “KIDOT meets the world | Inclusive Art Edition” τα παιδιά συναντούν τον ντράμερ Άγγελο Πεντάρη, ο οποίος επέστρεψε από το Λος Άντζελες και δημιούργησε το δικό του studio στην Αθήνα.

O Άγγελος απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών όπως: Πώς άρχισε να παίζει ντραμς; Πώς ενώ γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση κατάφερε να σπουδάσει στην Αμερική και να παίξει σε πολλές συναυλίες; Τι είναι για εκείνον η μουσική; Τα παιδιά μέσα από αυθόρμητες και ειλικρινείς απορίες μαθαίνουν περισσότερα για την ιστορία του και για τα χρόνια που βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο, συζητούν μαζί του για το πώς μπορούμε να συμπεριφερθούμε όταν βλέπουμε ένα άτομο με κινητικό πρόβλημα και εξασκούνται μαζί του στα ντραμς! Δείτε όλα τα επεισόδια, καθώς και υλικό απο τα γυρίσματα στο: https://kidotfestival.com/kidot-meets…

Το project “KIDOT meets the world Inclusive Art Edition” πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συμπαραγωγή: KIDOT, MIMA Creative Group.